Eventuell felaktig faktura från Telia.

Det har visat sig att Telia av misstag har skickat fakturor till vissa medlemmar där man fakturerat IP-telefonin med 149:- per månad. Denna avgift ska inte vi som medlemmar betala då det ingår i vårt avtal.

Skulle ni fått en sådan faktura så kontakta Telia och meddela att ni ingår i en samfällighet och har gemensamhets avtal och att denna avgift ingår i avtalet. Vi som förening kan inte påverka era fakturor som Telia skickar. Så vi har ingen rättighet att be Telia stryka dessa. Vi vet inte heller vem/vilka som fått dessa fakturor.

Viktig information från Telia

Just nu pågår förhandlingar mellan Telia och dera tv-leverantör Nent. Om dom inte kommer överens finns det risk att dom inte längre får sända kanalerna TV3, TV6, TV8, TV10 och NFL Networks och eSportsTV från och med den 1 juli. Här förklarar vi varför, vad du får istället och ger svar på vanliga frågor.

På den här sidan hittar du alltid den senaste informationen.

https://www.telia.se/privat/tv/edr/forandring-tv-tjanst;AJSESSIONID=8DCA236083CDF98EEBD55A69B27022B0.tseag-2

Strömavbrott

Den 17-18 Oktober kl 08:00 – 13:00 kommer det att vara strömavbrott i vårt område och detta kommer att drabba vår anläggning för tv, telefoni och internet.

Topas, Diamant och Smaragd är drabbade båda dagarna och Safir och Ametist drabbas endast den 18:e.

Information från Telia

KANALER SLUTAR SÄNDAS 8 JUNI

Vi på Telia och en av våra leverantörer av tv-kanaler Discovery har inte kommit överens om ett nytt avtal. Därför kan vi inte längre sända deras kanaler från och med 8 juni.

Här förklarar vi varför, hur du påverkas och svarar på vanliga frågor. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt med all information vi kan ge i nuläget.

Läs mer på Telias hemsida https://www.telia.se/privat/tv/tvinfo

Avbrott Fredag 30/9 10:00-11:00

Efter uppgraderingen har Telia upptäckt ett fel i en av switcharna som gör att dom måste konfigurera om denna för att det skall fungera som det är tänkt.

Detta kommer att ske Fredagen den 30/9 kl 10:00 – 11:00 och gäller följande adresser:

Ametistvägen 1 – 9
Diamantvägen 1 – 16
Safirvägen 1 – 26

Om ni är hemma vid denna tiden och det inte fungerar kl 11:00 så behöver ni starta om er utrustning. Det kommer att fungera med automatik men det kan ta längre tid innan allt fungerar korrekt utan omstart.

Problem efter switch byte

Som ni alla fått info om så har vi idag bytt våra switchar i boden. Detta skulle inte innebära några problem men som många märkt så fungerade inte tv kanalerna efter bytet. Även internet kan ha strulat för vissa personer.

Vi fick info om att det kunde uppstå problem om man hade kvar den gamla routern, men i och med att vi fått nya så skulle det inte vara några problem. Men det var det visst.

Fördelen är att det räcker med att trycka på resetknappen på routern och ev. starta om digitalboxen så ska allt fungera igen. Skulle inte detta hjälpa så får vi ber er att ringa Telia för support. 90200

Vi skickade ut info om detta till alla registrerade mail adresser samt sms till dom telefonnummer som vi har i vårt register. Har ni inte fått denna information så vänliga kontakta oss för att uppdatera er information i registerna.