Kanal 5 m.m är tillbaka

Detta skriver Telia på sin hemsida idag:

Förlåt till dig som är tv-kund hos Telia!

Låt mig först be om ursäkt för det stök som vi har förorsakat dig som kund den senaste veckan. Det sista vi ville var att våra ansträngningar för att göra det bättre för dig som tv-kund skulle innebära en vecka utan de tv-kanaler som du räknat med att kunna se.

Sedan sent igår kväll har vi glädjande nog ett nytt avtal med SBS Discovery som innebär att vi från och med nu åter kan erbjuda kanalerna Animal Planet, Discovery, Eurosport, Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11 och TLC. Dessutom tillkommer Investigation Discovery inom kort.

Under onsdagen arbetar vi med att återställa alla kanaler till dig. Det kan fortfarande vara lite fix kvar, men vi säkrar nu att du under dagen idag ska ha dina kanaler där du hittade dem tidigare. Återigen: Förlåt för det stök vi orsakat!

I och med det nya avtalet kommer vi dessutom att kunna erbjuda en ännu bättre tv-upplevelse. På sikt kommer du till exempel att kunna se de här kanalerna på alla skärmar samt starta programmen i dem när du så önskar, så kallad catch up-funktion.

Självklart får berörda kunder med Telias tv-paket Stor behålla kanalen HBO under april månad och kunderna med tv-paket Lagom får behålla kanalerna Disney Channel, Fox, National Geographic, NatGeo Wild och TV4 Sport. Dessutom bjuder vi på tre filmupplevser från Telias digra filmbutik under april.

Mycket nöje med tv från Telia

Förlorade kanaler

Som säkert alla har förstått så drabbar Telias kanalbortfall även oss i föreningen. Som det ser ut just nu så kan vi inte göra någonting för att fixa detta inom en snar framtid.

Vi har ett avtal med Telia som går ut 2016. Innan dess så kan det bli svårt att göra något för att byta leverantör.

Om vi skulle omförhandla med Telia idag så är risken stor att vi även blir av med många fler kanaler då det avtalet vi har idag inte längre tecknas av Telia till nya föreningar. Dom får endast grundutbud i sina paket. Sedan måste alla själva köpa till övriga kanaler vilket kommer att blir dyrare.

När man köper till extra kanaler så tillkommer även krypteringsavgift som ni idag slipper betala.

Vi hoppas självklart på att parterna skall komma överens så att vi får tillbaka våra kanaler.