Eventuell felaktig faktura från Telia.

Det har visat sig att Telia av misstag har skickat fakturor till vissa medlemmar där man fakturerat IP-telefonin med 149:- per månad. Denna avgift ska inte vi som medlemmar betala då det ingår i vårt avtal.

Skulle ni fått en sådan faktura så kontakta Telia och meddela att ni ingår i en samfällighet och har gemensamhets avtal och att denna avgift ingår i avtalet. Vi som förening kan inte påverka era fakturor som Telia skickar. Så vi har ingen rättighet att be Telia stryka dessa. Vi vet inte heller vem/vilka som fått dessa fakturor.

Information från Telia

KANALER SLUTAR SÄNDAS 8 JUNI

Vi på Telia och en av våra leverantörer av tv-kanaler Discovery har inte kommit överens om ett nytt avtal. Därför kan vi inte längre sända deras kanaler från och med 8 juni.

Här förklarar vi varför, hur du påverkas och svarar på vanliga frågor. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt med all information vi kan ge i nuläget.

Läs mer på Telias hemsida https://www.telia.se/privat/tv/tvinfo

Kanal 5 m.m är tillbaka

Detta skriver Telia på sin hemsida idag:

Förlåt till dig som är tv-kund hos Telia!

Låt mig först be om ursäkt för det stök som vi har förorsakat dig som kund den senaste veckan. Det sista vi ville var att våra ansträngningar för att göra det bättre för dig som tv-kund skulle innebära en vecka utan de tv-kanaler som du räknat med att kunna se.

Sedan sent igår kväll har vi glädjande nog ett nytt avtal med SBS Discovery som innebär att vi från och med nu åter kan erbjuda kanalerna Animal Planet, Discovery, Eurosport, Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11 och TLC. Dessutom tillkommer Investigation Discovery inom kort.

Under onsdagen arbetar vi med att återställa alla kanaler till dig. Det kan fortfarande vara lite fix kvar, men vi säkrar nu att du under dagen idag ska ha dina kanaler där du hittade dem tidigare. Återigen: Förlåt för det stök vi orsakat!

I och med det nya avtalet kommer vi dessutom att kunna erbjuda en ännu bättre tv-upplevelse. På sikt kommer du till exempel att kunna se de här kanalerna på alla skärmar samt starta programmen i dem när du så önskar, så kallad catch up-funktion.

Självklart får berörda kunder med Telias tv-paket Stor behålla kanalen HBO under april månad och kunderna med tv-paket Lagom får behålla kanalerna Disney Channel, Fox, National Geographic, NatGeo Wild och TV4 Sport. Dessutom bjuder vi på tre filmupplevser från Telias digra filmbutik under april.

Mycket nöje med tv från Telia

Förlorade kanaler

Som säkert alla har förstått så drabbar Telias kanalbortfall även oss i föreningen. Som det ser ut just nu så kan vi inte göra någonting för att fixa detta inom en snar framtid.

Vi har ett avtal med Telia som går ut 2016. Innan dess så kan det bli svårt att göra något för att byta leverantör.

Om vi skulle omförhandla med Telia idag så är risken stor att vi även blir av med många fler kanaler då det avtalet vi har idag inte längre tecknas av Telia till nya föreningar. Dom får endast grundutbud i sina paket. Sedan måste alla själva köpa till övriga kanaler vilket kommer att blir dyrare.

När man köper till extra kanaler så tillkommer även krypteringsavgift som ni idag slipper betala.

Vi hoppas självklart på att parterna skall komma överens så att vi får tillbaka våra kanaler.

Nya tomter

Styrelsen skulle vilja informera om aktuell händelse som kan beröra dig som medlem i samfällighetsföreningen.

Under året kommer vår fiberkabel ut till Ametistvägen att dras om på grund av de 6 villatomter som ska anläggas på ängen mellan Safirvägen och Topasvägen utmed Diamantvägen.

Någon kostnad för denna omdragning kommer inte belasta föreningen utan kommer att bekostas av kommunen. Samfälligheten är dock ansvariga att denna entreprenad utförs vilket vi i styrelsen kommer att göra i nära samarbete med kommunen.

Fiberbrunnar

loggaStyrelsen har efter samtal med företaget som var ansvariga för installationen av vårt fiber nät kommit fram till att efterhand som brunnarna grävs upp av någon anledning så kommer dessa att bytas ut mot skåp ovan mark.

Anledningen till detta är att det skall vara enklare att laga om olyckan väl är framme och någon råkar gräva av en kabel.

Vi har sett att det kan bli ganska dyrt när man måste blåsa fram en ny fiberkabel till huset. Idag måste man nämligen först gräva upp brunnen.

Första ombyggnationen kommer att ske under v10-11 som det ser ut just nu.
Detta kan komma att medföra vissa driftsstörningar under denna perioden.
Vi hoppas att ni har överseende med detta.

Alla brunnarna skall vara utbytta senast under 2019.